Üniversitemizde “Sürdürülebilir ve İklim Dostu Kampüs” Konulu Hizmet İçi Eğitim Programı Gerçekleştirildi
10 Nisan 2023 | 17:40

 

Gerçekleştirdiği hizmet içi etkinlikler dizisiyle akademik ve idari personelimizin farkındalığını artırmayı başarıyla sürdüren Personel Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü, tüm kamu kuruluşlarına örnek olmayı sürdürüyor. Bu anlamda Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından akademik ve idari personelimize yönelik olarak düzenlenen “Sürdürülebilir ve İklim Dostu Kampüs” adlı program, çevrim içi olarak geniş bir katılım ile gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü Personel Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdür Vekili Ayça Tuncay’ın yaptığı programda, eğitmen olarak Fen Bilimleri Enstitüsü Çevre Bilimleri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aysel Çağlan Günal yer aldı. Etkinliğe dekanlar, müdürler, daire başkanları, akademik ve idari personel katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Personel Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdür Vekili Ayça Tuncay, akademik ve idari personelin farkındalığını artırmak için eğitimlere devam edeceklerini söyledi. Hizmet içi eğitimlerin alanında uzman kişiler tarafından verildiğinin altını çizen Ayça Tuncay, “Eğitim konularını özenle seçiyoruz ve akademik-idari personelimizin eksik yönlerini tamamlamak için büyük çaba harcıyoruz. Bu vesile ile desteklerini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız ve Genel Sekreter Yardımcımız Mehmet Ali Özkan’a teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Açılış konuşmasının ardından Fen Bilimleri Enstitüsü Çevre Bilimleri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aysel Çağlan Günal, “Sürdürülebilir ve İklim Dostu Kampüs” adlı sunumunu gerçekleştirdi. Sürdürülebilirliğin tanımını yaparak sözlerine başlayan Günal, “Sürdürülebilirlik, güncel olarak gelecek nesillere ekolojik, ekonomik ve sosyal koşulları devam ettirilebilir bir dünya bırakmak veya doğanın gelecek kuşakların kendi gereksinimlerine cevap verme yeteneklerini tehlikeye atmadan, günlük ihtiyaçlarımızı temin etmek ve kalkınmak olarak tanımlanabilir” dedi.

Çevreye ilişkin farkındalığın çok eskiye dayandığını ifade eden Prof. Dr. Aysel Çağlan Günal, etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek sunumunu tamamladı.

Program, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

Eğitimin videosu için tıklayınız.

-1-1-1

background image